Assassin’s Creed (Justin Kurzel)

Si no en teníem prou amb un videojoc o més l’any des del 2007 multi-plataformes, les expansions, «bajo pago», evidentment, i una llarga llista de productes derivats, l’equip d’Ubisoft ha pres la decisió de portar la seva saga estrella, Assassin’s Creed al cinema. Però tenen les de perdre, per defecte les pel·lícules basades en videojocs no es que hagin sigut un èxit rere l’altre, i aquesta no és una excepció.

assassin-creed-5
Com era d’esperar, al igual que en els videojocs, els enemics del prota l’ataquen ordenadament un rere l’altre.

Com ho podria dir sense resultar estrident i insultant? En Justin Kurzel i companyia ha agafat tot el contingut d’Assassin’s Creed, la triat amb cura i temps —ja que és una producció que va començar cap el 2012—, ha descartat tot lo bo, ha afegit coses completament innecessàries i ha rebutjat tota la subtilesa i elegància que tenien les primeres entregues de la saga de videojocs. El resultat ha sigut una pel·lícula d’acció mig històrica, mig de ciència ficció, bastant de pa sucat amb oli, que quan acaba no recordes els noms dels personatges —es converteixen en Magneto, la dolenta que no sap morir a Batman, o en Saturn de Águila Roja—, i que et fa pensar com de bons eren els primeres entregues de la saga de jocs. Però atenció, no patiu, també té coses bones, no té bugs, ni errors de programació.

assassins-creed-gallery-03-gallery-image
En Michael Fassbender amb cara de circumstacies al veure la versió d’Isabel la Catòlica que apareix a la peli, sincerament, no té preu.

Marinneri

Des de la més tendre infancia viu rodejat de cinema. Cinema per tots llocs. Al sofà, al llit, a la sopa. Tant de cinema que quan encara hi havia VHS li sortia la cinta per les orelles. Amant del retro, segueix pensant que els mòbils tàctils són els que tenen botons. Adicte al cómic franco-belga, creu que tota pel·lícula és bona si té AC/DC a la banda sonora. Avui, encara sent historiador, sobreviu com a crític de fortuna. Si vosté té algún dubte sobre cinema, i se'l troba, potser pot contractar-lo.

Hi ha 2 comentaris

  1. Xdddd, molt bona!. Havera estat guai que la pel·lícula tinguera bugs i s’enganxara de quan en quan…
    M’alegra vore que també vas d’estrena Marinetti, encara que ací t’has tragat una bona sèpia!

    M'agrada

    • El principal problema de la peli és que estàs tota l’estona dient: “Venga va, i vaig jo i m’ho crec”, ja que a diferencia dels videojocs, on tot està molt ben trobat (argumentalment parlant), aquí no.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s