Logan (James Mangold)

Estem a l’any 2029, fa dècades que no neix cap més mutant, i els pocs que queden estan amagats, temorosos de que els capturin per fer-ne experiments o els obliguin a ser els herois que expliquen els còmics. N’hi ha tres en particular que conviuen a Mèxic, prop de la frontera amb els Estats Units, en Charles Xavier, en Caliban i en Logan. Lluny de civilització, en mig d’una fàbrica en ruïnes, en Logan i en Caliban procuren que en Xavier, que pateix una malaltia degenerativa, provoqui un accident degut a la seva poderosa ment. Sembla que no tenen un futur, però tot canvi quan apareix la Laura, una nena que no parla i que, per sorpresa de tots, té els mateixos poders que en Logan.

Logan-2017-Poster
Tot i els anys i la pèrdua de poders, Hugh/Logan segueix sent el millor.

Logan es un autèntic «pel·liculón», un thriller d’acció, cruel i realista a l’hora, amb uns aires d’ocàs dels grans herois cinematogràfics —una mica com Unforgiven de Clint Eastwood va ser pel cinema de cowboys—, que ens fa entendre que totes aquestes pel·lícules, siguin de Marvel, DC o qualsevol altre, tindran un final, i sobre tot quan veiem a dos dels personatges més icònics i més poderosos dels X-Men, completament destrossats. Tot i això, val a dir que podem dir que es una peli de superherois perquè apareixen els personatges de Wolverine o Xavier, per la resta no sembla que ens trobem dins l’univers X-Men.

LoganBeatUp
Els anys passen factura, i si no que li diguin a en Logan.

A més, aquesta pel·lícula es el comiat oficial de Hugh Jackman i de Patrick Stewart, a partir d’ara mai més tornarem a veure’ls fent de Wolverine i de Professor Xavier respectivament. Logan es la fi d’una era.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s