Motor Mania (Jack Kinney)

Després d’anys sent tan sols Goofy, a partir d’aquest curt deixarà de ser-lo. En Motor Mania, serà la primera ocasió en la que en Goofy es convertirà en l’home del carrer, un exemple de l’«home corrent» dels anys cinquanta als Estat Units, treballador de classe mitjana i lligat a tots els mals de la societat de consum, com, per exemple, la bogeria al volant.

En Goofy es converteix en el senyor Walker, un afable home que no faria mal a ningú, fins que puja al seu cotxe i, a mesura que arranca el motor, es va convertint en el perillós i rabiós senyor Wheeler, un exemple de tot el que no s’ha de fer quan es condueix: violent, àvid de velocitat, bel·ligerant i, sobre tot, poc cívic.

058B

Motor Mania fa una interessant interpretació de la bogeria al volant —en la que encara avui estem submergits—, retratant els canvis que pateixen els conductors com si del Dr. Jekyll i Mr. Hyde es tractés. Aquest retrat i la correcta forma de fer-ho, li van valer el premi a millor pel·lícula de seguretat vial de 1950.

Després d’anys donant vida a aquell simpàtic beneït d’orelles caigudes i grans dents, en Goofy es converteix en algú completament diferent, abandona el seu clàssic barretet, per, perd les orelles i les dents, convertint-se en el més humà dels personatges de Disney. Si no fos pel seu musell, tots creuríem que estem davant del americà clàssic dels anys cinquanta.

058C

Aquest canvi sobtat, es va produir per la forma de veure diferent la realitat dels Estats Units, Disney necessitava a un personatge que s’assimilés a la majoria i no al noi de poble senzill que en Goofy va ser en un principi. I, malgrat les grans diferencies entre ambdues versions, Goofy aconsegueix el seu objectiu.

banner

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s