To Vlemma tou Odyssea (Theo Angelopoulos)

 

arton22749
Per allí se va al Mareny!

Hui vos portem una pel·lícula d’eixes que els castellans diuen de “arte y ensayo”, els francesos “de qualité”, i els valencians “de categoria”. Per a que vegeu que pilotem de cinema cosa fina amb les nostres ulleres de dotze diòptries.

To Vlemma tou Odyssea (que vol dir “La mirada d’Ulisses”, però que podria voler dir “La figa ta tia” i tampoc passaria res) va justament d’això, de no passar res. Durant tres hores de rellotge contemplaràs amb satisfacció suprema com no passa res.

Mentre la càmera intenta gravar llocs on no passa res, de quan en quan es cola en el plànol un fulano que camina místicament i pega passons filosòfics en una veu en off. És un cineasta grec que viatja a Sarajevo buscant unes bobines de la primera pel·lícula de cinema rodada en els Balcans i que –patatin patatan- acabarà trobant-se a si mateixa i a la pròpia història de tan maltractada regió.

Entre que és poètica, pausada i que t’adormiràs vegent-la esta és una d’eixes pel·lícules que no sabràs molt bé si l’has somniada o l’has vista. Però si, l’has de vore, perquè és bona, encara que no passe res tot el que veuràs te un significat molt totxo. Calfa’t un poc el perol que se t’atrofiarà, gos!

maxresdefault
El director va morir esperant un plànol on no passara res, el barquet el va fotre

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s