The Mummy (Alex Kurtzman)

Com dir-ho finament sense semblar un desquiciat… The Mummy es… The Mummy es… The Mummy es un timo. Però no és un timo qualsevol. Per una banda, com ja ve sent costum, ens venen la moto d’una nova franquicia, molts vam entendre que ens deien que això seria el «Marvel» dels monstres, però… ¡MEEEC! (soroll de quan un s’equivoca en un concurs de la tele) no és així. Després ens diuen que el prota serà en Tom Cruise, però no ens expliquen que interpretarà un paper d’algú molt més jove i, vulgui o no vulgui, per molt bé que es conservi, segueix tenint més de cincuanta tacos. I, per rematar-ho ben rematat, la historia no aporta res nou a les histories de momies.

the-mummy-sofia-boutella.jpg
Si l’Arnold Vosloo feia por als noranta, la Sofia no es queda curta… Però malauradament desaprofitada.

No puc negar que com aventura es divertida i té aquests tocs ja imprescindibles del génere, amb brometes i comentaris graciosos per arrancar més d’un somriure, i en Tom Cruise segueix sent en Tom Cruise, però això no aguanta una pel·lícula com aquesta, i menys sent la primera d’una suposada «gran» franquicia.

En resumides comptes, si us agraden les pelis del Tom Cruise, us sobrarà la momia; si us agraden les pelis de momies i terror, us sobrarà en Tom Cruise; y si no us agrada cap de les dues, veureu passar dos hores de la vostra vida amb l’excusar de veure en Tom Cruise en boles.

the-mummy-annabelle-wallis-tom-cruise.jpg
En Tom fent de les seves amb les escenes d’acció… Un clàssic.

P.S. A, per cert, que no se m’oblidi, per si ningú s’ha donat compte, la peli gira massa al voltant d’en Tom Cruis, deixant de banda un personatge tan ben redefinit com la Momia de Sofia Boutella, que sembla una excusa pel lluïment del prota.

Marinneri

Des de la més tendre infancia viu rodejat de cinema. Cinema per tots llocs. Al sofà, al llit, a la sopa. Tant de cinema que quan encara hi havia VHS li sortia la cinta per les orelles. Amant del retro, segueix pensant que els mòbils tàctils són els que tenen botons. Adicte al cómic franco-belga, creu que tota pel·lícula és bona si té AC/DC a la banda sonora. Avui, encara sent historiador, sobreviu com a crític de fortuna. Si vosté té algún dubte sobre cinema, i se'l troba, potser pot contractar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s