Pulgasari (Shin Sang-ok i Chong Gon-jo)

‘Pulgasari’ sona a ‘Pulgarcito’, però  és un fardatxo gegant que lluita contra la monarquia en una llunyana Corea (del nord).
El ferrer d’un poble de llauradors rep l’encàrrec de fer armes per a l’exèrcit.
Davant l’absència de ferro, l’exercit decideix expropiar les ferramentes dels agricultors per a fondre-les i fer així les seues eines de la mort, però el poble s’enfronta als seus opressors i alguns del llaurador acaben a la presó, juntament amb el ferrer, que comença una vaga de fam.
Abans de morir a la seua cel·la, el ferrer fa un ninot d’un dinosaure amb fang i arròs (podia haver-ho fet només amb arròs si estiguera empastrat com el de les paelles de la plaça de la Verge) i demana ajuda als déus per a que protegisquen al proletariat. El ferrer mor, però la seua sang cau damunt de la bestiola i esta cobra vida. Encara és xicoteta, però en poc temps serà l’assot del rei tirà i el seu exèrcit.

La cinta és més bona del que pot pareixer, sobretot pel final.
Amb el pas del temps, el règim nord-coreà s’assembla a la monarquia que és representa a la pel·lícula, que pareix més interessada en crear armes que en les necessitats del seu poble. Un règim on el poder passa de pares a fills, com a les monarquies. El rei Juan Carlos és l’lexcepciò, va heretar el poder del dictador Franco, no del seu pare.
Malgrat tot, pense que a la propera manifestació republicana, en lloc de cridar “Los Borbones a los tiburones”, és podria dir “Los Borbones a los Pulgasaris”.

pulgasari-destruction1
Rita Barberá volia un Pulgarsari p’al Cabanyal.

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s