Flash Gordon (Mike Hodges)

Estem davant la «típica» peli d’aventures americana en la que un jugador famós de futbol americà es converteix en salvador de la galaxia… Perquè ho llegiu fent aquesta ganyot? Va en serio, la premisa és aquesta. Fins i tot les habilitats de futbol americà li serveixen a en Flash per enfrontar-se als soldats de l’enemic, encara que sigui de forma rídicula.

flash-gordon1
Treu-me’ls de sobre abans que se m’enredin als cabells!

Parlant de coses ridícules, la interpretació és infumable, incluida la d’actors de la talla d’en Max Von Sydow o en Brian Blessed, l’ambientació era casposa quan es va fer l’any 1980 i dels efectes especials millor no en parlem, perquè se’n podria escriure un llibre de com s’ha de fer gràcies a aquesta peli.

Llavors, perquè tothom coneix aquesta peli? Doncs molt senzill, perquè en un principi en Georges Lucas volia fer-ne una versió però no va aconseguir els drets i va decidir crear el seu propi univers, Star Wars (per sort de tots). Desprès per la implicació de Queen en la banda sonora, que realment és la única cosa bona de la peli, sobretot la cançó principal, ja que no podrem evitar cridar «Flash! Ahaaa!». I, finalment, per aquesta tendència que tenim els humans a classificar com a peli de culte qualsevol cosa que faci olor a ranci, com Clash of the Titans (1981), sense oblidar-nos del renaixement que va tenir Flash Gordon després de l’aparició a la peli de Ted (Seth MacFarlane).

film-flash_gordon-1980-flash_gordon-sam_j_jones-tshirts-flash_shirt
Porto el nom a la samarreta per si la perdo.

En un principi, la peli de Flash Gordon està basada en uns cómics, però, personalment, encara que no conec els originals, alguna cosa em diu que la peli no és una bona, ni tan sols acceptable, adaptació de les vinyetes.

Marinneri

Des de la més tendre infancia viu rodejat de cinema. Cinema per tots llocs. Al sofà, al llit, a la sopa. Tant de cinema que quan encara hi havia VHS li sortia la cinta per les orelles. Amant del retro, segueix pensant que els mòbils tàctils són els que tenen botons. Adicte al cómic franco-belga, creu que tota pel·lícula és bona si té AC/DC a la banda sonora. Avui, encara sent historiador, sobreviu com a crític de fortuna. Si vosté té algún dubte sobre cinema, i se'l troba, potser pot contractar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s