大海 (Big Fish & Begonia) (Liang Xuan, Zhang Chun )

big-fish-and-begonia
Això si et cau damunt et fa un sello

És molt possible que els xinesos ens conquisten d’ací poc aixina que val la pena anar fent-se a la idea vegent el seu cinema. En contra del que diu la dita popular “treballar com a xinos” en realitat m’han contat que a Xina fant bastant el gos, per tant no puc esperar ni un segon a que ens exporten ja la seua cultura.

大海 que vol dir “home dibuixat per un xiquet i quadrícula de tres en ratlla en celles enfadades” i que és pronuncia Da Hai (que vol dir “Da Hai”) és una pel·lícula d’animació que va bé per a desempalagar de tant de Disney. Això diu que són uns Deus xinesos que governen el cosmos i que envien a una jovençola en forma de dofí roig a passejar-se pel mon dels humans, aquella no se li ocorre altra que emportar-se a un humà que acabarà causant tota mena de desgràcies sobre tot amb el seu “estimat”, relegat ara a pagafantes de torn.

Tot i que la tònica de la narrativa oriental sol ser passar-se pel forro escrotal tota la coherència que ací exigim a la trama, aquesta història, amb missatge ecològic i fraternal és diferent i interessant. L’animació no se’n ix però el dibuix és bonic.

crc3adtica-de-big-fish-and-begonia
La plantació de marihuana és nodreix dels poders místics de la protagonista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s