Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (Rian Johnson)

Al veure aquesta peli vaig tenir tot tipus de sensacions i sentiments oposats. Per una banda no tenia molt clar la història que estava veient, però per l’altra sabia que estava veient Star Wars. Per un costat hi havia coses que vaig trobar molt encertades, però per l’altre n’hi havia que estaven desubicades. Hi ha secuencies que vaig trobar reveladores, d’altres completament innecesàries. Personatges que jugaven un paper rellevant, i personatges amb tan poc fons que eren descartables.

adc447_82b18c0db85349908d446333e26ef58a-mv2.jpg
Quan es crea una escena només per tenir un poster “resultón”.

Amb tot això vull dir que quan vaig sortir de sala, tot i que he d’admetre que hi va haver moments bons, a l’alçada de la saga (com les escenes de batalles espacials), n’hi va haver molts d’altres que, per un motiu o altre, em grinyolaven: un humor molt “marvelita” dut a l’extrem en algunes situaciones, mentre que es pretenia mantenir la serietat de l’escena; la introducció de personatges amb un clar objectiu comercial, com els porgs o pingüins cridaners; uns girs de guió estranys, aparentment enfocats a juntar davant la càmara a certs personatges; un muntatge incomprensiu i confús, ja que mentre la Resistencia es juga la pell en una contrarrellotge de sis hores, hi ha personatges que viuen dos o tres dies, i tenen temps d’anar al casino creuant mitja galaxia.

star-wars-the-last-jedi-2017-002-daisey-ridley-opposite-mark-hamill-in-stone-doorway_1000x750.jpg
És aquí on fan classes per esdevenir un jedi?

Tots aquest elements em van fer sentir incómode, no perque fossin dolents, però potser no eran tan bons com caldria esperar d’una saga com Star Wars. En paraules més sencilles, The Last Jedi em van deixar amb un estrany sabor de boca. Ni bo, ni dolent.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-672612-75a4960c-0532-4e85-a476-8d9b6bc05b1d.jpg
Pingüins espacials i cridaners, perfectes per passar per caixa.

Crec que no és una pel·lícula tan dolenta com molts han volgut dir, però tampoc és tan bona com les originals, pero és molt difícil arriba al mateix nivell de qualitat. Una veritat davant la que s’ha de reflexionar, i que em porta a formular-me certes preguntes, com: La tornaré a veure? Segur. Acabarà per agradar-me? Encara no ho sé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s