Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (J.J. Abrams)

30 anys després de veure com en Luke i companyia acabaven amb l’emperador Palpatine, resulta que les coses no són tan idíl·liques com tothom esperava. Els seguidors de l’Imperi i els Sith, anomenats la Primera Orden segueixen amenaçant la República, però, per sort, uns quants antics rebels amb ganes de gresca estaran disponibles per plantar-lis cara sota el nom de la Resistencia.

landscape-1449076028-han-solo-2015
Quant t’han ofert per tornar, Chewie?

El curiós d’aquest enfrontament és que tot i dir-se Resistencia, en realitat són els que estan a favor del govern legítim, la República, llavors, a que ve el nom? Es resisteixen a que un grup de seguidors de l’Imperi els hi planti cara? Clar que quan la Primera Orden es carrega la capital de la República i es fa amb el poder, sí que té un sentit el nom de Resistencia (com es veurà a l’Episodi VIII).

Personalment, quan la vaig veure al cinema no em va convèncer gaire, s’assemblava massa a l’Episodi IV, però amb diferencies subtils per a que t’haguessis d’estrenyer el cervell per trobar les similuts: planetes deserts, un robot simpàtic amb un missatge important per entregar, un trío de personatges (dos nois i una noia), etcétera, etcétera.

CgpMKzpUYAA-c5f
Vols foc, col·lega?

Però cada vegada que l’he vist ha anat millorant, davant els meus ulls aquestes similituds, enlloc de ser coses dolentes, han passat a ser bones, si van funcionar als setanta, perquè no ara? La gràcia dels personatges, l’eterna lluita entre el bé i el mal, la mala punteria dels soldats i, sobretot, els acudits oportuns. Potser no és tan bona com les originales, segur que està millor que les precueles, però està clar que ens donarà hores de bon entreteniment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s