From Dusk Till Dawn (Robert Rodriguez)

Que passaria si en una mateixa historia posessim junt el polsegós desert de Mèxic, dos delinqüents, una familia de vacances, les sinuoses corves d’una ballarina exótica i uns vampirs amb molta gana? Doncs que donaria lloc a una de les majors bogeries que ha vist la història del cinema… From Dusk Till Dawn.

maxresdefault
Amb una vampiresa així qualsevol es deixa xuclar la… Sang! La sang! Que sou uns malpensats!

Si ens aturem a pensar que té de cada un dels seus pares, és inevitable veure que l’únic resultat posible és aquest. Per una banda està en Robert Kurtzman, expert en maquillatge conegut per Evil Dead II, Pulp Fiction i Once Upon a Time in Mexico, responsable de la historia. Per l’altra està el bo d’en Quentin Tarantino, que a més de ser un dels protagonistes, també es va fer càrrec del screenplay, convertint la sanguinolenta aventura d’en Kurtzman en un producte apte per al cine, afegint aquests tocs seus que tan ens agraden. I, finalment, la direcció és cosa d’en Robert Rodriguez, un jove director mexicà i deixeble de Tarantino, que fins aquesta peli només havia dirigit un curt, El mariachi i Desperado. El resultat es una cinta passada de voltes, trepidant, divertida i plena de sang, molta, molta sang.

From Dusk Till Dawn 1 3
Tenemos chochos, chochos, chochos. Adelante amantes del chocho, aquí en «La teta enroscada» ofrecemos el chocho a mitad de precio. Háganos una oferta para la mejor selección de nuestro chocho, son las rebajas del chocho vamos tenemos: chocho blanco, chocho negro, chocho hispano, chocho amarillo, chocho caliente, chocho frío, chocho húmedo, incluso chocho apestoso, chocho peludo, chocho sangriento ¡y hasta un chocho mordedor!, chocho de seda, chocho de terciopelo, chocho acrílico, chocho de yegua, chocho de perra, chocho de gallina. Vamos, quieren chocho, pasen pues, amantes del chocho, si no lo tenemos es que no vale la pena, ¡adelante amantes del chocho! Atención compradores del chocho, aprovechaos de nuestra oferta de chocho a un centavo, si compras un chocho por el precio normal, recibirás un magnifico chocho de igual o menor valor por solo un centavo, quien da más por solo un centavo. Si encuentras un chocho más barato en alguna parte ¡fóllatelo!

S’ha d’admetre que a From Dusk Till Dawn li costa començar, però quan ho fa, és de cop i per la porta gran. Té tantes característiques del cine de Tarantino, que creurem que és cosa seva, ja que a més d’acció, violencia i sang, també uns diàlegs mordaços, plens de referencies, jocs de paraules i, com no podia ser d’altra manera, de paraulotes. El que em va cridar més la curiositat es que si bé comença de cop, l’acció també acaba de cop, deixant-nos durant uns segons amb un «I, ja està?» en la boca, fins que ens la tanquen d’una bofetada amb un pla brillantment argumentat just abans dels crèdits.

Marinneri

Des de la més tendre infancia viu rodejat de cinema. Cinema per tots llocs. Al sofà, al llit, a la sopa. Tant de cinema que quan encara hi havia VHS li sortia la cinta per les orelles. Amant del retro, segueix pensant que els mòbils tàctils són els que tenen botons. Adicte al cómic franco-belga, creu que tota pel·lícula és bona si té AC/DC a la banda sonora. Avui, encara sent historiador, sobreviu com a crític de fortuna. Si vosté té algún dubte sobre cinema, i se'l troba, potser pot contractar-lo.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s