The Square (Ruben Östlund)

El saben aquel que diu que el director d’un museu entra en un museu i li roben la cartera… O un artista li pren el pel… O es folla tot el que troba… O que una obra conceptual és un tipus fent de mico… Podria seguir dient bajanades, però només seria una llista d’arguments estúpids per una serie d’sketchs humorístics, i malgrat això estaria parlant d’una de les pelis més ben considerades pels festivals i la crítica mundial. Això en un món racional no seria ni concebible, però en el nostre és lo normal.

4297760
No era una conya, lo del gorila va en serio i a sobre s’allarga mooooooooolt.

Segurament darrere de tota la peli hi ha un missatge que ens vol fer arribar el seu realitzador al mostrar-nos una sèrie d’extranyes situacions al voltant del director creatiu d’un museu… Però en el meu cas la direcció la deuen tenir equivocada perque aquest suposat missatge no m’ha arribat pas.

The-Square-2-1600x900-c-default
Així és com es prepara l’equip de la peli per fotra’t el dit pel cul i dir-te que és art.

No és que no m’hagi agradat, simplement que no li he trobat la punta a les gairebé tres hores de peli. Segurament el meu problema és que no duc barbeta, ni ulleres de mitja lluna i no veig totes les pel·lícules rascant-me els llavis com si fos alguna mena de déu de la crítica cinematogràfica… Un sense sentit de principi a fi.

Marinneri

Des de la més tendre infancia viu rodejat de cinema. Cinema per tots llocs. Al sofà, al llit, a la sopa. Tant de cinema que quan encara hi havia VHS li sortia la cinta per les orelles. Amant del retro, segueix pensant que els mòbils tàctils són els que tenen botons. Adicte al cómic franco-belga, creu que tota pel·lícula és bona si té AC/DC a la banda sonora. Avui, encara sent historiador, sobreviu com a crític de fortuna. Si vosté té algún dubte sobre cinema, i se'l troba, potser pot contractar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s