Downsizing (Alexander Payne)

Darrere el to humorístic (sobretot del tràiler, perquè quan veus la peli descobreixes que les bromes són les que has vist al tràiler) en veure com les coses més quotidianes són increïblement grans quan un passa a tenir 10cm d’alçada s’amaga quelcom més profund i rellevant: els humans ens estem carregant la Terra perquè som així.

downsizing-matt-damon-trailer-spicypulp.jpg
Ni si ens regales roses, Matt, no et comprem la peli.

Tot comença quan es descobreix que si fossim més petits, contaminariem menys (bravo per la deducció), i llavors es crea la miniaturització dels humans, creant comunitats de reduïts per tot el món. Al principi és cosa de quatre frikis, però després es popularitza fent que qualsevol pugui fer-ho, com en Matt (en realitat el personatge es diu Paul o algo així, però segueix sent en Matt Damon). Per resoldre els problemes de la seva vida, ella i la seva dona decideixen reduir-se però, en el darrer moment, quan ell ja és de la mida d’un playmobil, descobreix que la seva dona s’ha fet enrere, deixant-lo sol en un món completament nou i desconegut que ha de descobrir.

Tot i la importància del missatge que vol donar es queda a mig camí, ja que no aconsegueix l’empatía amb els fets i els personatges. Tot és molt superficial i més quan el personatge d’en Matt Damon va d’un lloc a l’altre deixant-se dur sense un sentit clar, tot per explorar les diferents realitats que signifiquen fer-se petit.

downsizing.jpg
No ens enganyem, tots fariem el mateix si ens fessim petits… A banda de moltes coses que no surten a la peli per ser massa obscenes.

Com a resultat final, la peli ens deixa veure com les persones som i sempre serem iguals tinguem la mida que tinguem, i els problemes de la societat mai desapareixeran: seguiran havent-hi pobres i rics, contraband, mafiosos, desamors i injusticies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s