Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Martin McDonagh)

Com no podia ser d’altra manera, una de les grans guanyadores dels Oscars gira al voltant d’un drama humà que busca més un retrat veraç que una crónica lacrimógena.
Té una molt bona factura i els intérprets fan un paper rodó (per alguna cosa s’han endut dues estatuetes per la seva feina), i la història té un enfocament bastant positiu malgrat els drames dels que es composa la trama, però hi ha alguna cosa que no acaba d’encaixar-me.

billboards1.0
Nem a guanyar l’Oscar? Oi tant que sí!

La idea és que la Frances McDormand és la mare d’una noia violada i morta i que sembla que no interessa a ningú, ni tan sols a la policia que no aconsegueix cap mena de resultat. És llavors quan, per presionar als agents de l’ordre públic, decideix penjar tres enormes pancartes en una de les entrades del poble: “Violada mientras moría / Aún ningún arresto / ¿Cómo puede ser, sheriff Willoughby?”.

tmp_PoxBXl_f6259fc8874d2875_MCDTHBI_FS001
Com tocar els collons nivell mare cabrejada.

El problema que hi trobo és, segurament, que després de veure la peli res no ha canviat i tot segueix igual, és a dir, que a la peli, tot i que passen coses, la que volem que passi (que es resolgui el cas que serveix de premisa) no acaba de passar mai.

Com acostuma a passar, estem davant d’una peli que sembla feta a mida per als Oscars i que no te més motius al darrere, només la intenció d’endur-se premis, i, amb total seguretat, dintre de poc temps seran pocs els que la recordaran.

Marinneri

Des de la més tendre infancia viu rodejat de cinema. Cinema per tots llocs. Al sofà, al llit, a la sopa. Tant de cinema que quan encara hi havia VHS li sortia la cinta per les orelles. Amant del retro, segueix pensant que els mòbils tàctils són els que tenen botons. Adicte al cómic franco-belga, creu que tota pel·lícula és bona si té AC/DC a la banda sonora. Avui, encara sent historiador, sobreviu com a crític de fortuna. Si vosté té algún dubte sobre cinema, i se'l troba, potser pot contractar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s