The Phantom Thread (Paul Thomas Anderson)

UPTA_05950_R_CROP-feature-1600x900-c-default

-A mi no em mires així. Jo volia anar al Pollos Planes

Aquesta és la història d’amor entre un modista de moda (valga la redundància) i una cambrera que acabarà convertint-se en el seu maniquí amb cames. Ell es fixarà en ella mentre li serveix l’esmorzar en el típic restaurant anglés impertinent, decidint-se a utilitzar-la com la seua musa de talles grans.

La relació naixerà entre els dos, ja que sembla que a d’ella “le gustan mayores”, i haurà de sofrir com la ignora o la controla segons el seu desig. Farta de la situació, Alma (o Becky-G, tant fa) li amollarà en cara que és un neuròtic, rebent per resposta “Si no vols que te baixen els pantalons, no et fages modelo! Ves-te’n a un convent de monges!” (parafrasejant altre dissenyador que no val la pena ni nombrar).

Finalment, com a venjança, Alma enverinarà a Reynolds amb uns bolets verinosos, obligant-lo a postrar-se en el llit i haver de ser cuidat com el de Mar Adentro per ella. Malgrat tot, sembla que els bolets més que verinosos eren al·lucinògens, ja que el modista vorà l’esperit de la seua pròpia mare o la projecció d’un futur millor per a la seua relació amorosa.

És com una fumada bastíssima de droga, de la dura, però com té un toc anglés molt repipi (o coent com li diuen al meu poble) li direm que és cinema del bo (mentre sostenim els monocles amb la mà esquerra i ens fem palles amb la mà dreta pensant que som millors que ningú).

1515541919_phantom_thread_unit_daniel_day_lewis_vicky_krieps_3.jpg

-Que siga l’última vegada que em portes a un Chiquipark a ballar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s