Tomb Raider (Roar Uthaug)

Ha arribat un punt que estem acostumats a tota mena de reboots, n’hi ha de dolents i d’altres d’acceptables (mai de bons). A més si es tracta d’una peli basada en un videojoc, també n’hi ha de dolentes i d’acceptables (mai de bones). Però, per la meva sorpresa i la de molts d’altres, Tomb Raider aprova el repte i amb nota.

TR_IK_00019r.0
Jo de vosaltres no la provocaria, o et clavarà la fletxa allà on la llum del sol mai hi toca.

De la mateixa manera que passa amb els videojocs, s’ha fet un rentat de cara a la Lara Croft (metaforicament parlant, perquè mira que s’arriba a embrutar), i s’ha buscat una història més real, més cruenta (la Lara no fot més rebre, més inclús que en el videojoc), més propia dels temps que corren, lluny de les passades de voltes dels anys noranta.

Basant-se gairebé al peu de la lletra del videojoc de 2013, ha aconseguit portar de nou un personatge amb una história molt ben trobada. Per fer-ho no li ha calgut un gran pressupost, només un repartiment estrella ple de cares conegudes com l’Alicia VIkander, en Dominic West, en Walton Goggins, però també la Kristin Scott Thomas, en Derek Jacobi, i, inclús, en Nick Frost.

goggins_tomb_raider_1050_591_81_s_c1
Per no estar emprenyat, porta set anys esperant que algú li expliqui on trobar la porta.

Podia haver estat millor, per suposat, però també hagués pogut ser molt pijtor, i per sort, segueix en la línea de les pelis de l’Angelina Jolie: entretinguda i plagada d’acció.

Marinneri

Des de la més tendre infancia viu rodejat de cinema. Cinema per tots llocs. Al sofà, al llit, a la sopa. Tant de cinema que quan encara hi havia VHS li sortia la cinta per les orelles. Amant del retro, segueix pensant que els mòbils tàctils són els que tenen botons. Adicte al cómic franco-belga, creu que tota pel·lícula és bona si té AC/DC a la banda sonora. Avui, encara sent historiador, sobreviu com a crític de fortuna. Si vosté té algún dubte sobre cinema, i se'l troba, potser pot contractar-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s